Eén jaar actief als zzp’er? Een hypotheek met NHG is mogelijk


  • 27 juni 2018
Eén jaar actief als zzp’er? Een hypotheek met NHG is mogelijk
Zzp’ers die nog geen drie jaren als zelfstandige werken gaan er vanuit dat het kopen van een (ander) huis een onmogelijke opgave is. Tot een paar jaren geleden was dat ook zo, maar geldverstrekkers zijn daarin minder kortzichtig in geworden. Zzp’ers kunnen met cijfers over één jaar al kopen.

Geldverstrekkers stellen strenge eisen voordat ze een hypotheek aan jou verstrekken. Dat is ook niet zo vreemd. Ze lenen vaak honderdduizenden euro’s uit. Ze willen de grootst mogelijke zekerheid hebben dat ze het uitgeleende bedrag ook echt terugkrijgen. Eén van de grote risicofactoren is de stabiliteit van het inkomen.

Al één jaar actief als zzp’er? Je komt in aanmerking voor een NHG hypotheek
De meeste hypotheken worden afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dit is een soort vangnet voor als je bijvoorbeeld door arbeidsongeschiktheid of door een echtscheiding de hypotheeklasten niet meer kunt dragen. Als je bij een gedwongen verkoop een schuld overhoudt, kan deze schuld worden kwijtgescholden. Met een NHG hypotheek heb je ook nog recht op een korting op de hypotheekrente. Vorig jaar zijn de eisen voor een hypotheek met NHG versoepeld. Zzp’ers met één afgesloten boekjaar kunnen nu al in aanmerking komen.

Ben je een zzp’er met een wens om een huis te kopen? Laat je niet weerhouden om de verkeerde redenen. Laat je woonwens niet liggen omdat een hypotheek mogelijk niet lukt. Wij zoeken graag voor jou uit wat mogelijk is. Neem contact met ons op voor een afspraak of voor meer informatie.

Print

Inschrijven nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante ontwikkelingen over hypotheken en verzekeringen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang periodiek de meest interessante topics.