Goed nieuws voor (binnen 10 jaar) gepensioneerden


  • 9 mei 2018
Goed nieuws voor (binnen 10 jaar) gepensioneerden

Het is u vast bekend dat wanneer de pensioendatum in zicht komt het ineens een stuk lastiger is om een hypotheek af te sluiten. Het pensioeninkomen wordt dan meegenomen in de toetsing en dit is meestal lager, waardoor de maximaal haalbare hypotheek fors daalt.

Het komt zelfs voor dat hypotheken worden afgewezen, terwijl de nieuwe hypotheeklasten lager zouden worden dan de huidige hypotheeklasten! Daar is nu een oplossing voor. NHG heeft de toon gezet en de normen verruimd. De leencapaciteit wordt verhoogd, waardoor de verhuiswens van deze leeftijdscategorie gewoon in vervulling kan gaan. Dit gebeurt vanzelfsprekend wel op verantwoorde wijze.

Vanaf 17 juni 2018 wordt gekeken naar de werkelijke lasten. De standaard manier van toetsing gaat uit van een hypotheek die in 30 jaar volledig wordt afgelost. Maar wanneer gekozen wordt voor een (gedeeltelijke) aflossingsvrije hypotheek wordt alleen rente betaald. Door naar de werkelijke lasten te kijken, kan er meer gefinancierd worden.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Maak snel een afspraak met ons. We leggen het u graag uit. Kosteloos en vrijblijvend natuurlijk.


Print

Inschrijven nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante ontwikkelingen over hypotheken en verzekeringen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang periodiek de meest interessante topics.