Gratis BKR gegevens opvragen


  • 12 juni 2018
Gratis BKR gegevens opvragen

Met de invoering van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is het vanaf 25 mei 2018 mogelijk om gratis je gegevens bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) op te vragen. Dit is goed nieuws! Tot nu toe kwam het regelmatig voor dat mensen verrast werden door een negatieve kredietregistratie waardoor ze een lagere of zelfs geen hypotheek konden krijgen.

Iedereen die een krediet heeft van meer dan € 250,-, staat geregistreerd bij het BKR. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een doorlopend krediet, persoonlijke lening of bijvoorbeeld een telefoon op afbetaling. Wie een betalingsachterstand van meer dan 3 maanden heeft, wordt geregistreerd met een code. Dit kan grote gevolgen hebben bij de aanvraag van een hypotheek.

Normaal gesproken kostte het € 4,95 euro om je gegevens bij het BKR op te vragen. Nu kan dit eenmaal per jaar gratis. Voor 2e of meerdere aanvragen wordt 4,95 per keer berekend.

Wie de gegevens wil opvragen kan een formulier downloaden op de site van het BKR. Vervolgens zal binnen 28 dagen per post een opgave worden toegezonden. Zo kom je goed beslagen ten ijs als je een hypotheekberekening laat maken en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Heb je vragen of wil je meer weten? Bel ons gerust!

Print

Inschrijven nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante ontwikkelingen over hypotheken en verzekeringen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang periodiek de meest interessante topics.