Recent zelfstandig ondernemer geworden en hypotheek nodig?


  • 13 september 2018
Recent zelfstandig ondernemer geworden en hypotheek nodig?

Nu is dat een stuk makkelijker! Voor zelfstandig ondernemers was de gulle stelregel dat jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar overlegd moesten worden om een hypotheek te kunnen aanvragen. Zo kon een geldverstrekker zich een goed beeld vormen van de inkomensstroom. Inmiddels zijn er ruimere mogelijkheden voor recent gestarte ondernemers, met een inkomensverklaring van een bij de NHG aangesloten partij.

De inkomensverklaring

De voorwaarde is dat je minimaal 12 maanden als zelfstandig werknemer werkzaam bent. Het inkomen wordt in dit geval vastgesteld op basis van het gemiddelde van de laatste 3 kalenderjaren, waarbij ook inkomen uit vroegere loondienst wordt meegenomen. Bovendien mag je in de afgelopen 3 jaar maximaal 1 jaar geen inkomen hebben gehad. Het gemiddelde wordt in dat geval overigens nog wel steeds over 3 jaar berekend. Inkomen uit sociale uitkeringen wordt buiten beschouwing gelaten.

Voor ondernemers die minimaal 1 jaar zelfstandig zijn maar korter dan 3 jaar, betekent dit dus dat zij ruimere mogelijkheden hebben. Wil je meer weten? Bel of mail ons nu en we leggen het je graag uit! Een eerste afspraak is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Print

Inschrijven nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante ontwikkelingen over hypotheken en verzekeringen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang periodiek de meest interessante topics.