Verbouwen

Wilt u uw nieuwe huis aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren? Of wilt u juist liever niet verhuizen, maar thuis meer ruimte creëren? Dan kunt u kiezen voor verbouwen. Een goede voorbereiding, ook financieel, kan veel problemen voorkomen. 

Hoe u een verbouwing financiert hangt af van uw persoonlijke situatie. Misschien heeft u een bedrag gespaard, of kiest u voor het bedrag te lenen. 

Het is financieel het meest voordelig om uw spaargeld aan te spreken voor een verbouwing. Dat hangt natuurlijk wel af van de verbouwingskosten en van uw eigen vermogen. Is uw bezit groter dan het grensbedrag in box 3 dan wordt aanspreken van uw spaargeld alleen maar interessanter in verband met de te betalen vermogensrendementsheffing.

Het bedrag lenen kan wellicht middels een verhoging van de huidige hypotheek. Is de hypotheek bij het afsluiten hoger ingeschreven ? Wat zijn de mogelijkheden en kosten bij een tweede hypotheek? HYPOTHEEKHOUSE bekijkt graag samen met u naar de mogelijkheden en berekent voor u de lastenverhoging. Zo weet u of de verhoging past in uw begroting. Wij adviseren u dan ook rekening te houden of dat ook nog geldt als u te maken krijgt met een inkomensdaling bij bijvoorbeeld werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.

Wanneer een verhoging van de huidige hypotheek niet mogelijk is, zijn er wellicht mogelijkheden de verbouwing te financieren middels een persoonlijke lening. Wanneer de lening wordt afgesloten voor verbetering van de eerste eigen woning, is de rente aftrekbaar. 

HYPOTHEEKHOUSE brengt  voor u de verschillen in kaart.