Verhuizen

U wilt een andere woning kopen? Dit roept weer een hoop vragen op. Welke bedrag kunt u lenen? Gaat u eerst een huis kopen of eerst uw eigen huis verkopen? Is het gunstig om mijn hypotheek mee te verhuizen? Gaat u duurder wonen en past de lastenverhoging in uw budget? Het antwoord begint bij HypotheekHouse. Wij adviseren u over de financiële aspecten van de verhuizing. 

Eerst huis kopen of verkopen
Moet u  eerst een huis kopen of eerst uw  eigen huis verkopen? Dat is afhankelijk van de woningmarkt en uw  eigen financiële situatie. Koopt u  eerst een ander huis,  dan weet u niet wanneer en voor welk bedrag uw de huidige woning verkoopt. U  kunt met dubbele woonlasten te maken krijgen. Verkoopt u eerst de woning, dan weet u exact de waarde.  Daarnaast loopt u niet het risico dat u een lange tijd met twee woningen en dubbele lasten  zit. 

Meenemen bestaande hypotheek
Vaak kunt u uw bestaande hypotheek meenemen naar uw  nieuwe woning. Wanneer u een hypotheek heeft met een lagere hypotheekrente dan de  huidige rente, kan dit gunstig zijn. Gaat u dan wel na of deze hypotheek nog past  bij de huidige wensen en mogelijkheden. 

Heeft u  verhuisplannen? En wilt u  weten wat de mogelijkheden zijn  en waar u  rekening mee dient te houden? Maak dan eerst een afspraak met onze hypotheekadviseur.