Trend: senioren stellen overwaarde veilig en verhuizen


  • 10 april 2019
Trend: senioren stellen overwaarde veilig en verhuizen

Veel senioren van 60 jaar en ouder verkopen hun huis en gaan vervolgens kleiner wonen. Zo worden aanzienlijke bedragen aan overwaarde gecasht.

 

Trend onder senioren
Steeds vaker besluiten senioren om hun bestaande, grote woning te verkopen en een kleinere te kopen. Doordat deze senioren vaak geen of een lage hypotheek hebben en de waarde van de woning fors is gestegen, profiteren ze van een aanzienlijke overwaarde. Door verkoop maakt men deze overwaarde liquide. Een deel van de opbrengst wordt dan gebruikt voor de aankoop van een kleinere woning. Andere, populaire bestemmingen zijn onder meer reizen, aanvulling op het pensioen en het hebben van een financiële buffer.

 

Meer comfort en gemak
Een reden om nu tot verkoop over te gaan is het gevoel dat de prijsstijgingen van de afgelopen jaren min of meer hun top hebben bereikt. Naast het cashen van de overwaarde van de woning kiezen senioren ook voor verkoop omdat men een woning zoekt die meer comfort biedt, bijvoorbeeld een appartement waar alles gelijkvloers is en geen achterstallig onderhoud heeft. Of een omgeving waar eventuele, noodzakelijke ondersteuning beter georganiseerd is.

 

Ook senioren kunnen een hypotheek afsluiten
Tegenwoordig zijn er weer voldoende mogelijkheden voor senioren om een hypotheek af te sluiten. Daarbij wordt onder meer gelet op de waarde van de woning. Ook wordt gekeken naar het inkomen waaruit de hypotheeklasten betaald moeten worden. Met de huidige lage rente, het inkomen en vermogen door het liquide maken van de overwaarde uit de oude woning, is het verkrijgen van een hypotheek ook voor senioren vaak prima mogelijk.

Wilt u eens uitgebreider van gedachten wisselen wat in uw situatie mogelijk is, dan doen wij dat natuurlijk graag. Neemt u contact met ons op? Wij maken daar graag tijd voor vrij!Print

Inschrijven nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante ontwikkelingen over hypotheken en verzekeringen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang periodiek de meest interessante topics.