Werkgeversverklaring steeds vaker digitaal


  • 18 januari 2019
Werkgeversverklaring steeds vaker digitaal

Inkomensverklaring via het UWV

Het is nu mogelijk dat je zelf op de website van het UWV met je persoonlijke DigiD je persoonlijk UWV verzekeringsbericht downloadt. Deze download kun je dan samen met de meest recente loonstrook opsturen. Op basis van deze gegevens van het UWV kan de bank snel bepalen wat het correcte loon is. Ook kunnen deze gegevens worden gebruikt om te bepalen of je in aanmerking komt voor een Nationale Hypotheek Garantie. Het voordeel is dat je niet langer afhankelijk bent van acties van de werkgever, dat de gegevens correct zijn en dat je sneller weet of de gewenste lening kan worden verstrekt.

Nog niet altijd mogelijk

In bepaalde situaties is de inkomensverklaring via het UWV nog niet mogelijk. Onder meer wanneer je:

  • flexwerker bent; 
  • nog maar korter dan drie maanden in loondienst bent.

Steeds meer geldverstrekkers gaan inkomensverklaring gebruiken

Op dit moment zijn het vooral de grote banken die de inkomensverklaring accepteren. De verwachting is dat in de loop van 2019 vrijwel alle geldverstrekkers deze inkomensverklaring zullen accepteren en dat de ouderwetse “werkgeversverklaring” op enig moment helemaal verdwijnt.

Wij helpen je graag

Wanneer je overweegt een woning te kopen of je bestaande hypotheek over te sluiten, dan helpen wij je graag. Neem gerust contact met ons op: We zijn je graag van dienst!

Print

Inschrijven nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante ontwikkelingen over hypotheken en verzekeringen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang periodiek de meest interessante topics.